Värt att tänka på..

Nä nu är jag så där riktigt supermegairriterad så jag måste skriva av mig.
En man som jobbar för räddningstjänsten dör, det är djupt beklagligt men om man jämför vad som skrivits om dessa knivskadade/mördade kvinnor som skett denna månad är brandmannens olycka fruktansvärd och något måste göras genast och kommentarerna haglar medan två knivskurna kvinnor från några rader. Den ena kvinnan avled av knivskador och nu igår (29/3) hände det igen. Hon lever fortfarande men skadorna är livshotande fortfarande.
Kommentarerna till artiklar om sen dödade mannen är många och fördömande. Detta får inte ske, detta måste stoppas/förhindras/tas krafttag mot... Och jag håller med, inte tu tal om den saken, och nu ska trafik stoppas för att förhindra fler olyckor.

Men dessa skadade och dödade kvinnor då? Får de samma uppmärksamhet tror ni? Nej precis, någon enstaka kommentar från mestadels kvinnor eller organisationer som bekämpar kvinnovåld. Det suckas och skakas på huvudet, sen scrollar man vidare hemma hos dem som med stora bokstäver nyss skrev att dödsolyckan för mannen är upprörande och måste få ett stopp omedelbart!!

Vad beror det på? Att det ena är kvinnor och det andra män? Eller har samhället fallit offer för normaliseringsprocessen där kvinnovåldet är nåt som är ungefär så irriterande som ett myggstick, man svär över dem och accepterar att det hör ihop med sommaren? Jaja, hur fan tänkte hon, hon hade ju kunnat gå?

Jag hör kvinna efter kvinna gråtandes prata om skam. Om hur de varit tysta av skam, över honom, inför släkt och familj, på jobbet och för sin egen vekhet. Kan det vara så att en del av förklaringen också ligger där, vi ska inte prata om våld i nära relation. Punkt.

 

Åsa, ordförande NFK

Anonym
2016-12-15 @ 13:21:31

Är det verkligen så svårt att förstå?

Räddningskillen dog i tjänsten, han dog när han gjorde sitt jobb för att hjälpa andra.

Vidare kan man undra varför ni pratar om "våld i relation" när ni aldrig berör män som offer. Prata istället om kvinnomisshandel - för det är det ni pratar om.
Minst lika många män drabbas av relationsvåld som kvinnor, även om våldet ser annorlunda ut. Varför försöker ni osynliggöra dessa?

Åsa
2016-12-15 @ 15:27:32

Nu är det en som läst med solglasögon eller nåt. Påstår att vi bara skrivit om våld i nära relation, när vi tydligen menar kvinnovåld? Eeeh? Sista meningen skriver jag våld i nära relation, annars BARA om kvinnovåld, läs igen. Påståendet att mån misshandlas minst lika ofta som kvinnor är bara löjligt. Och att vi inte tar upp väld mot män och kämpar för dem får mig att anta att författaren är man, förutfattad mening eller inte. Inlägget är just om att MÄN uppmärksammas. Allt våldet mot denna KVINNA är det inte nån grej att ta upp. Är jä... less mansplainig, läs ordentligt och inse att alla är inte intresserade av din åsikt och verkligen inte jag.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

natverkforkvinnor.blogg.se

Vi är ett nätverk som gör någonting nytt. Vi är ett nätverk som gör nytta. Vi snackar inte - vi agerar. Nätverk för kvinnor, NFK, främsta uppgift är att hjälpa kvinnor och barn från destruktiva relationer. Vi agerar även ledsagare (vid t ex polisförhör) och som skyddat boende (privat i våra gästrum). Nätverket är rikstäckande i Sverige.

RSS 2.0