Några viktiga ord från vår ordförande.

Jag möter många kvinnor och mammor som knappt vågar ta kontakt med socialjour och ännu mindre polis trots att de lever mer eller mindre på flykt inom landets gränser. Det är våldsutsatta kvinnor och barn borde ha skydd från Socialtjänst i en kommun, men där kommunen gör allt för att försvåra livet för dessa mammor och barn. Jag möter socialsekreterare som gör mycket skada och som bryter mot lag för att medvetet skada mammor och i förlängningen alltid barn om de också är offer. Känn på den - socialtjänst skadar medvetet utsatta kvinnor och barn.....

Helt rättslösa och så uppgivna att döden är den enda utväg dessa kvinnor tror de har, i Sverige, i dag och så har det alltid varit.
Kanske har de tur att få en bra handläggare, en bra utredande polis, för det finns, men klappa er inte på bröstet, för ni är i en skrämmande minoritet! Fråga er i stället varför det är så - i trygga Sverige - 2016? Varför så inkompetenta Socialtjänstemän får fortsätta sitt arbete? För att det är brist på dem? Är det ett skäl att låta dem jobba?

 

Hjälp oss se kvinnorna som flyr från förövare och våldsmän.

Hjälp oss se barnen som är än värre offer.

Hjälp kvinnorna och barn som är rättslösa idag.

 

Åsa, Ordförande i Nätverk För Kvinnor

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - 

Artikel i Svenska Dagbladet. Skrivet av My Vingren som jobbar på Stockholms tjejjour. 

http://www.svd.se/barnets-basta-har-blivit-det-motsatta

 

 

natverkforkvinnor.blogg.se

Vi är ett nätverk som gör någonting nytt. Vi är ett nätverk som gör nytta. Vi snackar inte - vi agerar. Nätverk för kvinnor, NFK, främsta uppgift är att hjälpa kvinnor och barn från destruktiva relationer. Vi agerar även ledsagare (vid t ex polisförhör) och som skyddat boende (privat i våra gästrum). Nätverket är rikstäckande i Sverige.

RSS 2.0